Verwaarloosde voet en de pedicure

Deze pedicure is verre van standaard. De verwaarloosde voet is niet goed onderhouden en heeft een grote beurt nodig.
Ik heb een aantal verwaarloosde voeten onder behandeling. Voor en na elke behandeling worden er foto's gemaakt, om elke keer te controleren of de voeten verbeterd, of juist verslechterd zijn. Ik verdeel de voet in verschillende onderdelen: huid, nagels en eelt.

Verzekeringen vergoeden een bezoek aan de pedicure in principe niet. Ik kan contact opnemen met uw huisarts en met hem/haar de kwestie overleggen om eventueel toch uw verzekering aan te kunnen spreken.


Soms valt een voet onder de verwaarloosde catagorie, terwijl de cliënt veel aandacht aan zijn of haar voeten besteed. Bijvoorbeeld een erge vorm van likdoorns ten gevolge van een verkeerde stand van de middenvoetsbeentjes.
Door de verdeling in huid, nagels en eelt, kan er beter worden gekeken of de oorzaak te verhelpen is. Wanneer een cliënt verwaarloosde nagels heeft, maar hij/zij heeft reuma in de handen en rug, hoeft dit niet aan de cliënt te liggen. Als iemand anders verantwoordelijk is voor de nagels, bijvoorbeeld kinderen of de thuiszorg, kan de cliënt hier niks aan doen.