UV-acrylnagels

Het is een steeds groter wordende modeaccessoire: kunstnagels. Er zijn twee soorten acryl: de gewone en de UV. De gewone acryl droogt aan de lucht en is keihard. De UV-acryl droogt onder de UV-lamp en is zachter. Er wordt bij de eerste behandeling een klantenkaart voor u aangemaakt, samen met een persoonlijke vijlenset. Deze set wordt alleen bij u gebruikt zodat, indien aanwezig, infecties niet overgaan op andere cliënten.

De voorbehandeling bestaat uit het vetvrij maken van de nagels. Dit belangrijk omdat anders het product, de UV-acryl, niet goed hecht. U heeft de keuze voor een neutrale tip of een french manicure tip. Een neutrale tip is blank en wordt vaak gebruikt voor alleen verlenging van de nagel. Een french manicure tip heeft het gewilde witte randje, vooral populair in de zomer.

De door u gekozen tip wordt op de nagel aanbracht door middel van tiplijm en daarna op maat geknipt en gevijlt in de gewenste vorm.
Vervolgs worden er twee laagjes UV-acryl aangebracht die moeten drogen onder een UV-lamp met UV-A-licht. Van dit licht krijgt u geen bruine handen, dit is UV-B-licht. Als laatste wordt er een topgel aangebracht. Deze topgel zorgt voor een glazende nagel.

Indien u longlasting nagellak of nail-art wilt, wordt deze aangebracht voor de topgel. Wanneer u dit zelf wilt kunnen verwijderen, wordt het aangebracht over de topgel.

Let op! Bent u een nagelbijter? Dan kunt u wellicht niet de lengte krijgen die u wilt. Dit omdat de nagels heel kwetsbaar zijn geworden. Als u een langere nagel wilt dan u geadviseerd wordt, is dit op eigen risico.