Massages

Rugmassage.
Bij deze massage wordt 20 minuten de rug en schouderpartij gemasseerd. De spieren worden eerst warm gemaakt met strijkingen, daarna worden spierverhardingen losgemaakt en door een tweede keer strijkingen afgevoerd door de bloedsomloop.

Beenmassage.
Bij deze massage worden de benen aan de voor- en achterkant gemasseerd. Ook de voeten worden gemasseerd. De volgorde van de massage is als volgt: bovenbenen, knieŽn, onderbenen, voeten. Deze volgorde is belangrijk. Als eerst de onderbenen gemasseerd worden, ontstaat er een 'verstopping' bij de knieŽn waar je een vermoeid gevoel in de benen van krijgt. Doordat eerst de bovenbenen worden gemasseerd, wordt de weg 'vrijgemaakt' en ontstaat er geen file.

Spa massage.
Dit kan zowel een beenmassage als een rugmassage zijn. De massage blijft hetzelfde, alleen krijgt u ervoor warme doeken op uw rug of benen waarna deze gescrubt worden. Dit geeft een tintelend gevoel, wat betekend dat de poriŽn open gaan staan. De massage-olie wordt vervangen door een voedende massagecrème die door de huid wordt opgenomen.

Het is belangrijk om de dagen na een massage goed te drinken, het liefste water of groene thee. Dit is belangrijk om alle afvalstoffen te kunnen afvoeren. Er wordt bij massages altijd richting het hart gewerkt, omdat afvalstoffen in de bloedomloop worden opgenomen om te kunnen worden afgevoerd.