Over mij: een overzicht van opleidingen en cursussen


In januari 2012 ben ik gestart met een cursus gel- en acrylnagels bij MF Nail Cosmetics. Tijdens deze cursus leer ik nagelverlenging door middel van tips, blank en met 'french manicure' (beter bekend dat het witte randje op de nagels), maar ook met sjablonen.
Daarnaast worden probleemnagels, zoals ribbelige nagels en lichte psoriasisnagels, behandeld. Ook nagelbijters worden onder de loep genomen.
Last, but not least, zijn er ook lessen nail art. Dit is het versieren van de nagels met nagellak met streeptjes, stipjes, vakjes in alle kleuren die je maar kan bedenken.


Ik ben ingeschreven bij ProVoet, de landelijke organisatie voor de voetverzorger / pedicure. Mijn ProVoet nummer is 311383.


Na de basisopleiding ben ik doorgestroomd naar de vervolgopleiding tot medisch pedicure. Naast specialisatie van diabetes- en reumavoeten, kwamen ook specialistische technieken en ondernemingsvaardigheden om de hoek kijken.
Bij specialistische technieken heb ik nagelbeugels leren zetten, wat een zeer goede en effectieve oplossing is tegen ingroeiende nagels. Ook vilttechnieken zijn belangrijk, vooral tegen grote drukplekken bijvoorbeeld onder de voorvoet, maar ook tegen moeilijke plekken zoals tussen de tenen. Hierbij heb ik ook ortheses leren maken: siliconen hulpmiddelen ter bescherming tegen druk bij bijvoorbeeld hamertenen.
Ondernemingsvaardigheden was een stuk moeilijker dan gedacht. Ik werd, net van het MBO af en nog totaal geen ervaring hoe de praktijk finacieel in elkaar steekt, voor de figuurlijke leeuwen gegooid. Termen als acitva en passiva had ik nog nooit gehoord, laat staan van alle factoren die meegenomen moeten worden in de prijsberekening. Met hulp van mijn vader, die al jaren een eigen zaak heeft, heb ik ook dit onderdeel behaald.
Nadat alle onderdelen behaald waren, zowel theoretisch als praktisch, heb ik op 5 oktober 2011 mijn diploma ontvangen.


De basisopleiding heb ik gevolgd op het ID College in Gouda. Met VMBO als vooropleiding had ik een spannend begin op een nieuwe school, met nieuwe mensen in een nieuwe stad. De opleiding wellnessmedewerkster begon met 2 jaar schoonheidsverzorging waarbij ook lichaamsmassages, zoals de klassieke massage maar ook bijvoorbeeld Hot Stone massage, werden behandeld. Daarnaast waren de vakken kapper en visagie ook belangrijk. In het derde jaar, was het in sneltreinvaart door de theorie en praktijk van de voetverzorging heen, waarna een half jaar fulltime stage volgde. Juni 2010 heb ik mijn 2 diploma's en 16 certificaten ontvangen.